Nos produits

Liefde voor het product, kwaliteit en goede service, dat is waar wij voor staan bij Vishandel Klooster. Naast onze Enkhuizer gerookte vislabel worden er ook private labelverpakkingen geproduceerd in vacuüm, MAP of skin. Dit kan met met banderol, sleeve of etiket. Met de nieuwe HPP techniek die kan worden toegepast op vacuüm of skin verpakkingen kunnen we de houdbaarheid van de meeste producten aanzienlijk verlengen. Zo bieden wij voor elke klant een gepaste oplossing.

VERWERKEN

Eigen kwekerijen

Met eigen transportmiddelen brengen we de volgroeide kweekpalingen dagelijks van de kwekerijen van Nijvis naar ons bedrijfspand in Enkhuizen. Veertien leefbakken garanderen daar een constante werkvoorraad en een supervers startproduct. Ervaren medewerkers zorgen met behulp van moderne machines voor een snelle en hygiënische verwerking van de paling tot rookgereed halffabricaat.

De stunner

Vishandel Klooster heeft samen met Wageningen Universiteit en een machinebouwer uit Noorwegen een machine ontwikkelt, de Stunner. Met de Stunner wordt de paling binnen een aantal seconde pijnloos bedwelmd om vervolgens te kunnen verwerken.Klooster 6

sinds 1922

Dagelijks roken wij met passie paling, zalm, forel, haring, makreel en heilbot op beukenhout.

Het rookproces neemt circa 3 tot 4 uur in beslag. Tussentijdse controles garanderen een perfecte temperatuur en daarmee zachtheid en garing van het eindproduct.

Onderscheidende smaak

Onze warm gerookte visproducten worden op gecertificeerd beukenhout gerookt. Dit geeft een onderscheidende, specifieke en romige smaak af aan het eindproduct.

Klooster 7

Fileren

Hand gefileerd

Dagelijks fileren onze collega's veel gerookte vissoorten met de hand. Zo houden wij extra controle op het gebeid van kwaliteit op het eind product.

Lepelen

Onze gerookte paling wordt na het fileren met de hand ontdaan van vel door middel van een lepel. Hierdoor blijft de filet mooi van structuur en kleur omdat de vetlaag op de filet blijft liggen.Klooster 9

Kwaliteitsdienst

Continuïteit

Vishandel Klooster heeft een eigen kwaliteitsafdeling die dagelijks de producten controleert en test volgens de richtlijnen van de NVWA. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.Klooster 10

VERPAKKEN

Snelheid

Om de versheid en textuur van onze producten te waarborgen verpakken wij onze visproducten zo snel mogelijk.

HPP techniek

Met HPP techniek ( High Pressure Processing ) kunnen wij de houdbaarheid van visproducten aanzienlijk verlengen. Deze techniek kan worden toegepast op vacuüm of skin verpakkingen.

 

Klooster 4

Logistiek

Diversiteit

Na het verpakken worden onze producten gedistribueerd naar de groothandel, supermarkt, horeca, marktkraam en visdetaillist.

Eigen beheer

Vishandel Klooster heeft transport in eigen beheer. Zo zijn wij flexibel en kunnen wij logistiek snel schakelen om de goederen op het juiste adres te krijgen.

Klooster 16

transport