Vishandel Klooster maakt professionaliseringsslag met keuze voor SI Foodware

Vishandel Klooster BV, onderdeel van de Nijvis Holding, is gespecialiseerd in het ambachtelijk roken, fileren en verwerken van paling, zalm, forel, haring en makreelproducten. Nijvis Holding heeft met drie viskwekerijen en één rokerij de gehele keten in eigen handen; van kweek tot gerookt eindproduct. Om in te kunnen blijven spelen op de wensen van hun afnemers heeft IFS gecertificeerde Vishandel Klooster BV besloten een professionaliseringsslag te maken. In oktober 2015 heeft het bedrijf daarom gekozen voor de ERP-oplossing van Schouw Informatisering. Met het implementeren vanMicrosoft Dynamics in combinatie met SI Foodware zal Vishandel Klooster BV klaar zijn voor de toekomst. 

In 1922 is Vishandel Klooster begonnen met het roken van paling op open vuur. Later zijn hier de andere warm gerookte visproducten aan toegevoegd. Alle producten bij Vishandel Klooster worden met de hand gefileerd. Dit zorgt voor een hoogwaardig product met een juist vetpercentage en dat is uiteraard wat de klanten willen.

Een integraal systeem

De wensen en eisen van hun afnemers; de retailers en grootwinkelbedrijven, worden echter steeds groter. Om nu en in de toekomst aan deze wensen en eisen te kunnen blijven voldoen, heeft Vishandel Klooster besloten te kiezen voor Microsoft Dynamics in combinatie met SI Foodware. ‘Voor het optimaliseren van de processen zochten we naar één systeem waar alle bedrijfsprocessen in zijn geïntegreerd. Door het combineren van financieel, inkoop, verkoop, productie, kwaliteit, EDI en logistiek wordt de kans op fouten gereduceerd. Het is daarnaast mogelijk artikelen volledig en snel te traceren en de voorraad efficiënt te beheren, wat ons een hoop tijd bespaart. Dat is precies waar we naar op zoek waren’, aldus Jac Tijsen, Commercieel Directeur van Vishandel Klooster BV.

Klaar voor groei met SI Foodware

Onlangs heeft het bedrijf al een nieuwe productielocatie in gebruik genomen in Enkhuizen. ‘We hebben daarmee de capaciteit om te groeien zonder het kwaliteitsaspect uit het oog te verliezen. Met de keuze voor SI Foodware en Microsoft Dynamics zijn we nu in alle opzichten klaar voor de toekomst’, geeft Jac Tijsen ter afsluiting aan.

Bent u benieuwd waarmee Vishandel Klooster gaat werken?

Microsoft Dynamics® NAV en AX vormen de basis van de bedrijfsbrede software oplossingen van Schouw Informatisering. Deze worden aangevuld met de eigen standaard software specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie: SI Foodware®. Wilt u meer informatie hierover? Neemt u dan contact op via 076-504 25 20 of info@schouw.org.